نمونه سوالات افکار عمومی
 
روابط عمومی پاییز 91 عسلویه
این وبلاگ توسط دانشجویان ترم پاییز 91 جامع علمی کاربردی عسلویه ایجاد گردیده

نمونه سوالات افکار عمومی

1-   برای اولین بار اصطلاح افکار عمومی توسط چه کسی ارائه گردید. به اختصار شرح دهید؟ اصطلاح افکار عمومی به معنای امروزی اولین بار توسط ژاک نکه وزیر دارایی لویی شانزدهم و در آغاز انقلاب فرانسه مطرح شد. او این ترکیب را به منظور بازگو کردن علت رویگردانی سرمایه گذاران از بورس پاریس به کار برده است. پیدایش افکار عمومی با نظام های دموکراتیک پارلمانی، توزیع گسترده سواد و پیدایش رسانه ها پیوند بسیار نزدیکی دارد و با توجه به توسعه آنها، افکار عمومی نیز بیشتر مورد توجه واقع می شود. نخستین اندیشه ها و تحلیل های علمی درباره موضوع افکار عمومی در پایان قرن نوزدهم به گابریل تارد فرانسوی تعلق دارد. او در کتاب خود با عنوان افکار و توده رابطه میان پیدایش عمومی و خبرنگاری را از یک سو و پیدایش افکار عمومی را از سوی دیگر تحلیل می کند.  از نظر لیپمن  افکار عمومی زمانی موجودیت پیدا می کند که در نظرهای فردی تصور درستی از رخدادها منعکس شده باشد.

2-   پیشینه ی افکار عمومی را در ادوار مختلف نام برده و یکی را به اختیار توضیح دهید؟

الف) از آغاز تا قرون وسطی  ب) از قرون وسطی تا عصر رنسانس  ج) از رنسانس تا قرن نوزدهم  د) از قرن نوزدهم تا عصر حاضر

از قرون وسطی تا عصر رنسانس: در قرن های میانه حوزه های ارتباطی زندگی فردی و جمعی در محدوده حاکمیت بی چون و چرای حکومت های اشرافی، مذهبی و زمین داری غرب به شدت آسیب می بیند و کانال های ارتباطی مردم تقریباً محدود و بسته تر می شود، دولت، حاکم مطلق است و افکار عمومی در محدوده های کوچک محلی به صورت خاموش در رفت و آمد است.

3-    عوامل موثر بر توجه به افکار عمومی را نام ببرید؟ ( 6 مورد)   1) شرایط اقتصادی      2) گسترش رسانه ها و ارتباطات   3) گسترش نهادهای آموزشی     4) گسترش دموکراسی       5) مسائل بین المللی     6) رشد فزاینده روابط اجتماعی

4-   منشاء تشکیل افکار عمومی چند مورد است نام ببرید؟ 1) باید واقعه مرکزی و یا وقایع متناوب وجود داشته باشد تا موضوع مورد توجه افکار عمومی قرار گیرد  2) باید فضا مساعد باشد تا افکار عمومی در بستر مردمی شکل بگیرد. 3) باید محتوای افکار عمومی با الگوهای فرهنگ جمعی مطابقت داشته باشد.  4) باید محتوای افکار عمومی پاسخگوی نیازهای ظاهری و باطنی افرادباشد.    5) باید افکار عمومی به واسطه رسانه ها گسترش یابد       6) باید افکار عمومی با دخالت مستقیم مردم اشاعه یابد.

5-   دیدگاه ژان ژاک روسو را درباره افکار عمومی بنویسید؟ روسو فیلسوف و نویسنده معروف فرانسوی و نخستین متفکر سیاسی قرن هجدم بر این باور بود که همه قوانین بر اساس افکار عمومی بنا نهاده شده اند. این امر قوای دولت را تضعیت نمی کند. وی معتقد بود کسی که وظیفه اش تعیین قانون برای مردم است، باید آگاه باشد که چطور دیدگاههای مردم را تحت تاثیر قرار دهد و از طریق آنها احساسات مردم را تحت کنترل درآورد.

6-     تعریف شایعه را کاملاً توضیح داده و در چه شرایطی شایعه رشد پیدا می کند؟ شایعه داستان یا خبری است که اصولاً از واقعیت به دور است و در شرایطی پخش می شود که واقعیت در مورد آن موضوع مبهم باشد. و در واقع وسیله ای است برای اینکه مردم تحولات و جریان های مبهم اطرافشان را بهتر درک کرده و دیدگاه و جهت گیری خودشان را مشخص نمایند و به عبارتی مردم آن شایعاتی را بیشتر قبول دارند که با جهت گیری و دیدگاه خودشان هماهنگ است.

شرایط رشد شایعه: 1) تفاوت بین میزان عرضه و تقاضای اطلاعات 2) شایعه بیان بخشی از نگرانی ها و اضطراب افکار عمومی است.  3) زمانی که ابهام و شک وجود داشته باشد.

7-   ویژگی های شایعه را نام ببرید؟ (7 مورد)1) منبع نامشخص یا سیاه  2) مخاطبان متنوع و پراکنده 3) سرعت بالا و شگفت­انگیز  4) استفاده از قید زمان و حال     5) قابلیت پذیرش بالا      6) هزینه اندک و شاید بدون هزینه     7) دشواری مبارزه با آن

8-    طول عمر شایعه را به ترتیب نامبرده و یکی را به اختیار توضیح دهید؟       1) شایعاتی که طول عمر مشخصی دارند    2) شایعاتی که طول عمر ثابت ندارند  3) شایعاتی که زمان خاص دارند.  شایعاتی که طول عمرثابت ندارند: شایعاتی که به شکل متناوب شروع و ادامه می­یابند و وضعیت ثابتی ندارند. مثل: گرانی و یا اتفاقاتی که یکباره روی می­دهد ( ترور، سقوط هواپیما و ..)

9-   فرق بین شایعه و استمزاج را شرح دهید؟ شایعه داستان یا خبری است که اصولاً از واقعیت به دور است و در شرایطی پخش می شود که واقعیت در مورد آن موضوع مبهم باشد.  ولی در استمزاج ابتدا افکار عمومی را مورد سنجش ضمنی قرار می دهند و در صورت پاسخ مثبت، اقدام به عمل و برنامه ریزی می نمایند.

10- ویژگی های رهبران فکری را بنویسید؟1) دردرون گروه نسبت به سایرین فعال­تر هستند 2) از رسانه­ها بیشتر استفاده می­کنند.   3) به لحاظ تحصیلات، کمی بالاتر از افراد گروه خود هستند.    4) از نظر سطح اجتماعی با گروه خود هم سطح هستند.

11- تقسیم بندی گروه های فشار را نام برده و یک مورد را به دلخواه شرح دهید؟ میزان تاثیر گروههای فشار بر افکار عمومی بستگی به قدرت مالی، نیروی انسانی، ساختار و سازماندهی­آن گروه دارد.  1)تدابیر اقتصادی 2)تدابیرحقوقی4) تدابیرتبلیغاتی  4) تدابیر تخریبی    تدابیر اقتصادی: گروههای فشار با در اختیار گذاشتن وام های گوناگون یا هدایایی بی شمار و یا رشوه دادن، جماعت یا عامه مورد نظر را تحت فرمان خود در می آورند.

12- از شیوه ها، تدابیر و روش های گوناگون تبلیغات در عرصه های تجاری، سیاسی و عقیدتی 8 مورد را نام برده و یکی را به دلخواه شرح دهید؟  1) روش نامگذاری   2) روش انتقال شهرت    3) شهادت ( گواهی)    4) روش توده پسند  5) تظاهرات     6) مسافرت     7) جنگ روانی    8) شستشوی مغزی     روش توده پسند: در این روش خطیب یا سخنران می کوشد که مخاطبان خود را متقاعد سازد که نظریات و اندیشه های او برخاسته از مردم کوچه و بازار است. که این شگرد در گذشته از سوی سیاست بازان مورد استفاده قرار می گیرد.

13- مزایای سنجش افکار یا نظر سنجی را نام ببرید؟  1) عامل شناخت نظرات عمومی یا وسیله کسب خبر برای مدیران است   2) سنجش افکار باعث صرفه جویی در هزینه ها می شود   3) سنجش افکار، از بحران ها جلوگیری می کند.   4) با سنجش افکار، پیشنهادها و رهنمودهای ارائه شده توسط کارشناسان اجتماعی و روابط عمومی مورد تایید قرار می گیرد.   5) سنجش افکار، ارتباط و اقناع را موثرتر می سازد.  6) نظر سنجی علمی، بهترین ابزار تحلیل جامعه از همه ابعاد مختلف است.  7) نظر سنجی، آیینه تمام نمای سازمان است و با آن خوبی و بدی سازمان آشکار می شود.

14- انواع مصاحبه را نام ببرید؟ 1) مصاحبه فردی   2) مصاحبه گروهی   3) مصاحبه شفاهی   4) مصاحبه کتبی  5) مصاحبه سطحی  6) مصاحبه عمقی     7) مصاحبه هدایت شونده       8) مصاحبه آزاد      9) مصاحبه خبری     10) مصاحبه تفسیری

15- ویژگی های سوالات پرسشنامه را نام ببرید؟   1) اصل تکامل    2) اصل ترتیب    3) اصل صراحت    4) اصل ساده نویسی  5) اصل اختصار    6) اصل بی طرفی
 


نظرات شما عزیزان:

علي هلالي
ساعت9:37---2 آذر 1392
از زحمات شما همكار و همكلاسي عزيزم متشكرم .

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







           
دو شنبه 13 آبان 1392برچسب:, :: 8:56
حبیب الله رحمانی اشتهاردی

درباره وبلاگ


به وبلاگ من خوش آمدید
آخرین مطالب
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان روابط عمومی پاییز 91 عسلویه و آدرس public-relations91.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.








نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 6
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 8
بازدید ماه : 38
بازدید کل : 37255
تعداد مطالب : 65
تعداد نظرات : 98
تعداد آنلاین : 1

t"